Space Copenhagen

Space Copenhagen, grundlagt i 2005 af Signe Bindslev Henriksen og Peter Bundgaard Rützou, er en tegnestue, som arbejder på tværs af discipliner – fra design af møbler, belysning og andre genstande, til kunstinstallationer, art direction og indretning af private hjem, hoteller og restauranter over hele verden.

Ambitionen er at gå søge nye veje for hvorledes oplevelsen af rum påvirker vores tilstedeværelse, og evne til at skabe forbindelse og indlevelse. Gennem kreativ analyse at skabe balance ved bevidst anvendelse af modsætninger; klassisk og moderne, industrielt og organisk, skulpturelt og minimalt, lys og skygge. Dualitet og kontrast. At fokusere på nysgerrighed som en fundamental og drivende menneskelig kondition.

Space Copenhagens intuitive tilgang skaber design med stærke karakteristika. Løsninger er formet af, i hvert et tilfælde, givne omstændigheder og parametre, ekstrapoleret med funktionelle betragtninger og en afklaret enkel æstetisk tilgang. Observationer samlet og forankret i en grundlæggende interesse for den menneskelige adfærd. Der er en grundlæggende følelse af, og en tro på, at det langsommelig æstetiske, at tiden og hændelsers aflejringer i et givent materiale har evnen til at skabe forbindelse og tillade tilknytning. At værdsættelse af kvalitet skal sikre et produkt, eller en sammenhæng, en lang levetid.

Med udgangspunkt i et samarbejde, der har udfoldet sig over det sidste årti, mellem Malte Gormsen Møbelsnedkeri og Space Copenhagen, er der skabt en møbelkollektionen forankret i en fælles vision om at skabe skræddersyede møbler til private kunder, samt eksklusive interiørprojekter. Mange af møblerne er udviklet i forbindelse med projekter f.eks. restauranterne Noma, Geranium, Geist og 108.

Med raffineret håndværk, et kompromisløst øje for detaljen og et tidløst udtryk, stræber kollektionen efter at genoplive det tætte forhold mellem designer og håndværker. Den intuitive, afslappede udveksling mellem designer og værksted skaber unikke møbler og genstande, der deler et ægte og beskedent formsprog. På denne måde fremhæves intentionen, materialet og de klassiske møbelfremstillingsprincipper.

Ved at blive ved med at udfordre og genopfinde tilgangen til at skabe projekter fungerer møbelkollektionen som en fortsat fælles udforskning af det felt, hvori der organisk skabes og tilføjes nye designs til vores voksende portefølje.