Om os

Malte Gormsen Møbelsnedkeri er et snedkeri som kombinerer de danske håndværkstraditioner med den nyeste teknologi. Vores kundeliste omfatter restauranter, butikker, hoteller og private kunder verden over. På vores tegnestue og værksted i København skaber vi skræddersyet interiør og møbler med et kompromisløst fokus på kvalitet.

Malte Gormsen

Malte Gormsen fik snedkerfaget ind med modermælken med en kreativ mor og en far, der var både møbelsnedker og arkitekt. Selv havde Malte Gormsen allerede som barn en stor skabertrang, og han gik derfor tidligt i lære som møbelsnedker. Først i Skotland hos et lille familiedrevet snedkeri og senere hos Niels Roth Andersen, hvor han var med til at skabe møbler af store designere som Finn Juhl, Helge Vestergaard Jensen og mange andre.

I dag er Malte Gormsen Møbelsnedkeri et af de mest respekterede snedkerier i Norden og internationalt, som har formået at samle inventarsnedkeri og møbelsnedkeri i en og samme virksomhed.

Her er fællesnævneren kompromisløst håndværk, en egen æstetik og en stærk faglighed, som opnås i en kombination af klassiske snedkerløsninger og kompleks teknologi.

Kvalitet og håndværk

En høj faglighed er altid det vigtigste udgangspunkt. Hos Malte Gormsen Møbelsnedkeri tager vi afsæt i det klassiske snedkerhåndværk, hvis metoder og tilgang til træ, der lever, har rødder helt tilbage til Det gamle Egypten, og som vi kombinerer med moderne teknologi for det bedste resultat for produkt og menneske.

Værksted og tegnestue

Det gamle bådebyggeri i Frederiksdal nord for København var fysisk afsæt for Malte Gormsens første år som selvstændig møbelsnedker. Med en hurtigt voksende skare af private og kommercielle kunder blev værkstedet dog hurtigt for lille allerede efter få år, men er i dag, efter mange års pause, i brug igen til specielle projekter.

Snedkeriets hovedproduktion og tegnestue har til huse i Herlev, lidt uden for København. Her bliver alle løsninger og møbler tegnet og skabt fra bunden i tæt dialog mellem kunder, arkitekter og maskinsnedkere.
På vores tegnestue har vi vores eget udviklingsteam med en kombineret kompetence indenfor arkitektur, projektplanlægning og design. Det er her hvert projekt tager form ved at udvikle komplette CAD- og 3D-produktionstegninger.

De fleste projekter kræver skræddersyede løsninger, der matcher vores kundernes ønsker og behov – hvilket resulterer i holdbare, funktionelle og æstetiske møbler og interiørløsninger i den højeste kvalitet.

Vi håndterer et bredt spektrum af projekter og er vant til tætte samarbejder direkte med kunden eller med eksterne arkitekter, designere og leverandører.

VÆRKSTED & TEGNESTUE

Langtidsholdbar æstetik

Det ligger os nært på sinde at gøre verden til et både smukkere og bedre sted ved at være med til at formidle en bredere forståelse for kvalitet, æstetik og forbrug.

Vores møbelkollektion såvel som vores mange specialbyggede snedkerløsninger er derfor ofte tidløse og uprætentiøse i udtryk og form til glæde mange år frem.

Respekten for hvor de skal leve deres liv er også et vigtigt tema hos Malte Gormsen Møbelsnedkeri, hvor det tit er det eksisterende miljø, der er udgangspunktet for et projekt.

På den måde kan vi være tro mod den gældende arkitektur og byggeskik, hvad enten den er klassisk eller moderne.

Materialernes ophav

Som ved alt design er der intet som glæden ved at vide, hvor tingene kommer fra og at kende historierne bag.

Materialernes kvalitet og rejse er af stor betydning for os, og vi beskæftiger os derfor så vidt muligt med lokal sourcing og genbrug, hvor det giver mening.

Gennem tiden har vi derfor sourcet træ mange forskellige steder fra herunder sveller fra Københavns Havn, der stammer fra fregatter brugt i Slaget på Reden i 1801. Eller træer vi i samarbejde med danske og internationale skov- og træeksperter har hentet i Gribskov og skove i Tyskland og Frankrig, der hjælper os med et indgående kendskab til træet og dets liv.

Ofte er det træet, der viser vejen til det endelige design eller projekt. Sten, marmor og metal er også en fast del af vores materialesortiment, hvor vi på samme måde som med træet gør alt for at source den bedste kvalitet.

Materialernes ophav
Overfladebehandling

Overfladebehandling

Et træ kan have århundreder bag sig, når det bliver fældet. Hos Malte Gormsen Møbelsnedkeri tror vi på, at der er mindst lige så lang tid på den anden side, hvis det bliver behandlet ordentligt.

Træ er stærkt fra naturens hånd, men kan også, som alle andre naturlige materialer, være sårbart, hvis ikke det får den pleje, det fortjener. Et grundprincip hos Malte Gormsen Møbelsnedkeri er, at træ som udgangspunkt altid kan blive til meget mere med den rigtige behandling.

For os er en overfladebehandling ikke bare en overfladebehandling men en mindre videnskab og dedikation i tid.

Egetræ især er bredt brugt i vores sortiment i kraft af dets stærke og alsidige egenskaber, som i vores møbelkollektion, såvel som i vores mange specialbyggede inventarløsninger, åbner for flere forskellige visuelle udtryk alt efter, hvilken overfladebehandling man giver det.

Lokal forankring

Vi er samtidig meget optagede af lokal forankring som er en af vores kerneværdier, og det på flere planer, for betydningen af det nære kommer i mange former.

Et vigtigt tema hos Malte Gormsen Møbelsnedkeri er derfor først og fremmest at holde produktionen tæt på med de mange fordele, det har.

Vores ambition er at håndtere alle processer lokalt på vores tegnestue og værksted, hvor alle projekter bliver fulgt til dørs med en kompromisløs kvalitetskontrol. Det er også her vi uddanner og efteruddanner vores kolleger undervejs, for vi er meget optagede af at styrke den høje faglighed, der er vores daglige drivkraft.

Og at håndværk og knowhow består og bliver i Danmark til gavn for senere generationer.

Udforsk Malte Gormsen Møbelsnedkeri